3 yıl önce
3 yıl önce

2021 Mayıs EKPSS ve Sınavsız Engelli Memur Alımı Yapan Kurumlar Açıklandı!

Müjde! 2021 mayıs ayı engelli memur alımı ilanları gelmeye başladı. Türkiye genelinde kamu kurumları bakanlıklar kamu kurumları ile Kamu iktisadi teşekküllerine özel firmalara çok sayıda personel alımı yapılacak. Annelik blog sayfası olarak engelli adayların ilanları daha rahat erişebilmeleri için bu yazımızı oluşturuyoruz.

Bilindiği gibi engelli aday adaylarından kurumlarda görev alabilmeleri için gerekli olan şartlardan bir tanesi 2020 EKPSS engelli kamu personeli sınavına girmiş olmaları gerekiyor. Bazı ilanlarda yeni KPSS şartı istemeden sadece Kur’a ile personel alımı yapılıyor.

Engelli İşçi Alımı ilanları;

Karayolları Genel Müdürlüğü 3 engelli işçi alımı açıkladı. Karayolları İŞKUR açıkladığı ilana göre 12. Bölge Müdürlüğü 15 ve 18’in bölge müdürlüklerinde ön lisans mezunu düz işçi ne yapacak fuarında biletin yaş şartında 18 ile 35 yaş istenilmektedir. EKPSS sınavına girmiş olmak herhangi bir kurumdan emeklilik yaşlılık malullük aylığı almıyor olmak. Vardiyalı çalışmaya engel bir durumun olmaması 5 yıl boyunca başka bir başka bir yere tayin talebinde bulma olmayacak. Başvurular İŞKUR üzerinden açıklandı tarihi itibariyle 5 gün içinde yapılması istenildi.

2021 Mayıs EKPSS ve Sınavsız Engelli Memur Alımı Yapan Kurumlar;

  • Bahçeli Belediyesi
  • Dsi. 4 Bölge Müdürlüğü
  • 44 Üncü Bakım Fabrika Müdürlüğü
  • Et Ve Süt kurumu Genel Müdürlüğü Adana Et Kombinası
  • Çankırı İli Eldivan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği
  • T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığı Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Belediye Engelli Personel Alımı Yapıyor

Bahçeli Belediyesi ilanında su arıza işçisi kadrosunda 1 kişi, Beko Loder kazıcı yükleyici operatörü kazasında bir kişi alım yapacak. ilan numaraları 601 58 25 ve 601 58 80 olarak açıklandı.

DSİ Kura ile İŞKUR Engelli Memuru Alım İlanı Açıkladı!

Devlet Su İşleri 4 bölge müdürlüğü oksijen ve elektrik kaynakçısı kadrosundaki bir kişi alımda ilan numarası 601 08 99 olarak açıklandı. Adayların Konya ilinde ikametgah ediyor olmak gerekecek. 1 Haziran 2021 tarihinde yapılacak kurada isimlerinin çıkması gerekecek. Başvurular için İşkur e-şube portalına giriş yaparak ilan arama bölümünden iş yeri arama yerine giriş yapıp arama yapmanız yeterli olacaktır.

İlköğretim mezunu daimi süreli personel alımı;

44 Bakım fabrika Müdürlüğü Otomotiv boya ustası alımı için 1 kişilik daimi süreli kamu personeli alımı yapacak. 60 13452 ilan numarasındaki başvurular yaş şartında 18 ile 36 aralığında olmak gerekmektedir. Eğitim şartlarında ise en az ilköğretim mezunu olmak yeterli olmaktadır.

EKPSS’siz Şoför ve Kasap alınacak;

Süt ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Adana et kombinasyonu Kasap şoför-yük taşıma kazasında 5 Kişi alacak. 4 kişi Kasap kadrosunda istihdam edilecek 21 ile 35 yaş arasında olmak en az İlköğretim Okulu olmak ağır ve tehlikeli işlerde çalışmak konusunda herhangi bir kronik rahatsızlığınız olmaması gerekli olacak. Sağlık kontrolü yapılarak bu alanda sağlık kurulu raporu alabilmek. Milli Eğitim Bakanlığı İşkur tarafından et işçiliği kasaplık sertifikasına sahip olmak, meslekte en az 12 ay tecrübeli olduğunu Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları ile belgeleme gerekmekte. Başvurular 7 Mayıs tarihinden itibaren İŞKUR üzerinden açıklandı EKPSS şarkı yok alımlar kura ile alımlar yapılacak.

En fazla 40 yaşında olmak yeterli olacak!

Çankırı Eldivan ilçesi köylere hizmet götürme Birliği’nin açıkladığı ilanda Psikoteknik belgesi sahip olmak SRC 2 veya SRC 4 belgesine sahip olmak ne geçen sahip olmak ağır tehlikeli işlerde çalışabilir olduğunu sağlık kurulu raporu üzerine bulaşıcı hastalığı bulunmamak. En az ilköğretim mezunu olmak 18 ile 40 yaş aralığında olmak gerekmektedir.

Geçici Süreli Alımda Sınav Şartı yok, Sertifika Şartı var!

Tarım Bakanlığı Ankara ile zirai mücadele araştırma enstitüsünün açıkladığı geçici süreli alında elektrikçi laboratuvar kadrosunda görevlendirilecek. Başvurular 7 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek. Elektrikçi alımındaki başvurularda Milli Eğitim Bakanlığından ustalık belgesine sahip olması gerekiyor. 5 ay 29 gün istihdamda herhangi bir KPSS şartı istenmiyor. Laboratuvar  alanlarında da gıda alanında belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Başvuru işlemlerini tamamlamak için tıklayın!

2021 EKPSS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Engelli memur adaylarının girmesi gereken sınavlardan bir tanesi olan EKPSS sınavı 2011 yılında yapılacak sınav ÖSYM merkezi tarafından, gerçekleştirmektedir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2021 EKPSS sınavı iptal olup sınav ÖSYM’nin açıkladığı tarihte 2022 yılında yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı ÖSYM arasında gerçekleştirilen protokol doğrultusunda gerçekleşecek olan sınavın koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendiği duyuruldu.

Özel Sektör engelli personel alımı ilanlarının tamamı;

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda iki farklı bakanlık olarak çalışmalarına devam edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İşkur üzerinden açıklanan özel sektör engelli personel alımı ilanlarında Tüm Türkiye genelinde istihdam var. Özellikle büyük şehirlerde; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana ve bir çok il genelinde başvurular sürüyor. 5 Mayıs 2021 tarihi itibari ile toplam ilan sayısı 1300 olarak açıklandı. Kadro dağılımı ise şu şekilde açıklandı.

  1. Beden İşçisi,
  2. Konfeksiyon İşçisi,
  3. Genel Alan Temizleme Görevlisi/Meydancı,
  4. Büro Memuru (Genel),
  5. Satış Destek Personeli,
  6. İdari Destek Görevlisi,
  7. Yazılım Geliştiricisi,
  8. Temizlik Görevlisi,
  9. Satış Danışmanı / Uzmanı,
  10. Matbaa İşçisi,
  11. Medikal Maske İmal İşçisi,
  12. Motosikletli Kurye,
  13. Ambar/Depo Görevlisi ,

2021 engelli atamaları ne zaman yapılacak?

Bilindiği gibi 19 Ocak 2021 tarihinde yapılacağı açıklanmış olan atamada 1093 kişilik kişi istihdam edildi. Ayrıca gaziler ile şehit yakınları atamalarının da kadro sayıları bekleniyor. Özel sektöre ile kamu sektörünün birlikte başlattığı proje olan işe katıl hayata atıl projesi başlatıldı. bu proje kapsamında 96 bini geçkin aday özel sektörde iş buldu.

Ankara ilindeki açıklanan ilanların tamamına erişmek için tıklayın.

Annelik Blog

Paylaşın

Gizlilik PolitikasıİletişimKullanım Şartları

We Google