4 yıl önce
4 yıl önce

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta

Gelişimine hızla devam eden bebeğinizin boyutu şu an yaklaşık bir elma kadar ve ağırlığı ise 50 gram civarındadır. Vücudun hamileliğe giderek uyum sağladığı bu dönemde bebeğinizin içeride yapmış olduğu hareketleri yavaş yavaş hissetmeye başlıyorsunuz. Karnınızın iyiden iyiye şeklinin belli olmaya başladığı bu süreçte eski kıyafetleriniz sizi sıkacağından rahat kıyafet tercih etmelisiniz.

Hamilelikte 15. Hafta – Annede Meydana Gelen Değişiklikler

Hamilelikte 15. hafta ile birlikte artık göğüsleriniz süt üretebilir hale gelmek için çalışıyor. Bu durum zaman zaman meme uçlarında meydana gelen ıslaklığın sebebini oluşturuyor. İlk dönem hamilelik belirtilerinin iyice ortadan kalktığı bu dönemde anne adayları günlük hayatlarını daha kolay ilerletebiliyor. Hamilelikte 15 ila 18. hafta arasındaki süreç amniyosentez için en uygun aralıktır. Bu test ile ilerde bebeklerinin sahip olabileceği kromozomal ve genetik hastalıkların anne karnındayken teşhisi konmuş olur. Test sayesinde bebeğinizin ileride yaşayabileceği problemlerin önüne geçebilirsiniz. Test bebeğin etrafını saran amniyonik sıvıdan alınan örnek ile yapılır.

Hamileliğin iyice ilerlemesiyle kalori ve egzersiz ihtiyacınızda iyice artıyor. Düzenli ve sağlıklı beslenme bebeğinizin gelişimini olumlu yönde etkilerken yapacağınız egzersizlerde hamileliğin sonuna yaklaştığınızda bebeğinizi daha kolay taşımanıza yardımcı olacaktır.

Hamilelikte 15. Hafta – Bebekte Meydana Gelen Değişiklikler

Hamileliğinizin 15. haftasıyla birlikte bebeğinizin tüm vücut sistemi anne karnında çalışmaya başladı. Derisi halen transparan olan bebeğinizin derisi üzerinde 20. haftaya kadar ince bir tüy tabakası yer alacaktır. Bebeğiniz artık duyma yetisini geliştirmeye başladı ve henüz dış kulak tam olarak gelişmemiş olsa da işitme yetisine sahip. Bu gelişme sayesinde artık bebeğinizle aktif olarak iletişime geçebilir ve sizi duyduğundan emin olabilirsiniz.

Paylaşın

Gizlilik PolitikasıİletişimKullanım Şartları

We Google