3 yıl önce
3 yıl önce

Ön Ödemeli Kredi Kartı Nedir? Kullanımı, Hangi Bankalarda Var?

Kredi kartı kullanımının bilinçsiz bir şekilde yapılması vatandaşları borç batağına sürüklüyor. Bunun önüne geçmenin bir yolu olan ön ödemeli kredi kullanımıdır? Bu noktada en çok merak edilen Hangi bankalar ön ödemeli kredi kartı veriyor ve ön ödemeli kredi kartı nedir soruları olmaktadır.

Ön ödemeli kredi kartı nedir?

Bir çok ekonomi uzmanının ortak görüşü harcama alışkanlığı düzenli olmayan ve ay sonunda ne kadar harcadığının farklında olmayarak çok borca giren vatandaşlara tavsiye edilen bir yöntem ön ödemeli kart kullanmamalıdır. Bu kartlar bankamatik kartı ile kredi kartından farkı çoktur. Örnek olarak herhangi bir hesaba bağlı olmadan yüklenen tutar kadar harcama yapılırlar.

Ön ödemeli kredi kartları nerelerde kullanılabilir?

Örnek olarak alışverişlerde, temel ihtiyaç ödemelerinde marketlerde ve fatura ödemeleri gibi tüm ödemelerinizi bununla yapabilirsiniz. Diğer kartlardan bir farkı da 18 yaşından küçük kişilere de bu kartlardan çıkartılmaktadır. Bir çok avantajı vardır. Bunlardan bir tanesi ücretsizdirler. Nakit para çekmekte de kullanılabilirler. Herhangi bir bankanın müşterisi değilseniz de bu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Hangi bankalar ön ödemeli kredi kartı vermektedir?

Bir çok özel banka ve kamu bankasında ön ödemeli kredi kartı hizmeti bulunuyor. İş Bankasının Maxipara kartlarında bu imkanlar vardır. Yağıkredi Bankasında World nakit dijital, play nakit seçenekleri bulunmaktadır. Garanti BBVA’nın Bonus Piu, ve Bonus Piu Oyun kartları vardır. İnnial, HSBC, Akbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halk Bank gibi bankaların resmi internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Not: Yukarıda yazılı olan Annelik blog içeriğinin herhangi bir yatırım tavsiyesi olmadığını ve yazımızda yer alan bilgilere dayanılarak mali durumunuzu riske atmanız durumlarında sorumluluğu bulunmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmetler uzman kişiler tarafından yapılabilen kişisel özelliklere göre sunulan bir hizmet olduğunu hatırlatmak isteriz.

Annelik Blog

Paylaşın

Gizlilik PolitikasıİletişimKullanım Şartları

We Google