3 yıl önce
3 yıl önce

MEB E-Okul Eba Öğrenci Karne Girişi Nasıl Yapılır? Notlar Sayfası!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital karne notları belli olmaya başlandı. Buna göre öğrenciler İnternet sitesi üzerinden e okul girişi yaparak dijital karne notlarını öğrenebilecekler. E-Okul VBS e-karne notu görüntüleme ve ortalama hesaplama işlemleri nasıl yapılacak öğrencilerin merak ettiği bu sorunun cevabını okuyucularımıza aktarıyoruz.

Takdir ve teşekkür hesaplama yapmak isteyenler MEB e-okul sisteminden karne notu görüntülemek isteyenler için gerekli olan işlemler e-karne sistemine giriş yapmadır. Bu sisteme veli bilgilendirme sistemi ile de giriş yapılabilir.

Not ortalaması nasıl hesaplanıyor?

Öğrencinin daha önceki almış olduğu yazı puanların ortalaması için puan toplamını kaç sınava girdiyse o sayıya bölmesi ile bulunuyor. Karne not ortalaması hesaplanması da bu şekilde yapılmaktadır. Öğrenciler aldıkları ortalama puanların toplamının takdir yada teşekkür puanı sınırına geçmesi ile başarı belgesini almaya hak kazanacaklardır.

Karne notlarını nasıl görebilirim?

E-okul vbs giriş linkini tıklamak gerekli olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı bu projeyi 2007 yılında faaliyete aldı. Buna göre öğrenciler sistem üzerinden devamsızlıklarını da görebilirler. Öğretmen girişi işe not girişi yapılarak aynı ekranın veli bilgilendirme sistemi girişinin ardından tüm paydaşlar bilgilendirilmiş olmaktalar.

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılacak?

MEB açıklamış olduğu koşullardan bir tanesi Türkçe’den 55 üzerinde olması diğer derslerden en az 45 ve üzeri olması gerektiğini ifade etmektedir. 5. sınıf öğrencileri 70 ile 84.99 puan aralığında teşekkür almaktalar. 85 puan üstü ise takdir belgesini hak etmekteler.

Ortaokullarda 5. sınıf,  6. sınıf 7 ve 8. sınıflar bulunuyor. İmamhatip orta okullarında da 5. 6. 7. ve 8. sınıflar bulunuyor. Anadolu lisesi, Anadolu İmamhatip Lisesi Fen Lisesi, 9. sınıflar, 10. sınıflar 11 ve 12. sınıflarda karne heyecanı yaşayacaklar.

Ana okullarda eğitimine devam eden öğrenciler de ilk kez karne heyecanı yaşayacak. Dijital karne alan öğrenciler için dinlenme zamanı geldi.

Okullar Ne zaman açılacak 2021!

MEB açıklamış olduğu takvime göre 25 Ocak tarihinde yarı yıl tatili başlayacak ve 15 Şubat 2021 tarihinde ara tatil tamamlanacak. Okullar 15 şubat tarihinde açılacak.  Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak sorusu da merak edilen konular arasında yer almaktadır.

15 Şubatta yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son açıklamalarında 15 Şubat 2021 tarihinde yüz yüze eğitim başlayacak mı sorusunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunu işaret etmiştir.

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Gizlilik PolitikasıİletişimKullanım Şartları

We Google