3 yıl önce
3 yıl önce

13, 14 ve 15 Mayıs Bayramda İETT ve Ego Ücretsiz mi Belli Oldu!

Türkiye genelinde tam kapanma devam ederken, işi gereği şehir içi yolculuk yapmak zorunda olanlara müjdeli bir haber geldi. Ankara Büyük Şehir Belediyesi 13, 14 ve 15 Mayıs EGO ücretsiz mi olacak açıklandı. Diğer il olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, trenvay, metro ve marmaray ücretsiz ulaşım müjdesi geldi.

Bayramad Ego ve İETT ücretsiz mi olacak? İBB ve EGO’dan Açıklama Geldi;

Bayramın ilk günü olan 13 Mayıs tarihinden itibaren bayram boyunca işi gereği kullanmak zorunda olan vatandaşlar için yeni bir duyuru açıkladı. Toplu taşıma araçlarından Ego bayramda 14, 15 ve 16 mayıs tarihlerinde ücretsiz olacak.

İstanbul Belediyesi İBB’den yapılan açıklamada ise 17 günlük kısıtlamanın son günlerine gelen ramazan bayramında iett ücretsiz olacak. Bunun yanı sıra diğer toplu taşıma araçları arasında yer alan Marmaray ile başkent ray için Cumhurbaşkanlığı kararı beklenmekteydi.

12 Mayıs tarihi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere Marmaray seferlerinde ücretsiz seyahat edilebilecek. Başkent ray içinde aynı durum geçerli olacak. Karar için Cumhurbaşkanlığından bir resmi açıklama geldi.

Otobüs seferleri ile diğer toplu taşıma araçları sadece kısıtlamadan muaf olan vatandaşlar için kullanılabilecek. Ayrıca tam kapanma para yardımları bekleyenlere Belediyelerden tek tek müjdeli haber gelmeye devam ediyor. Bu konudaki gelişmeler şu şekilde;

Belediyelerden Pandemi Destek Ödemesi;

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı, Etimesgut Belediyesi, Balıkesir BB Gaziantep Bursa Belediyesi tarafından pandemi dönemindeki kapanmak zorunda kalan iş yerlerinde 1000 Tl ile 1200 Tl arasına para yardımı yapılacaktır. Başvurular yine belediye başkanlıkları aracılığı ile gerçekleştirilebilecektir.

Annelik Blog

Paylaşın

Gizlilik PolitikasıİletişimKullanım Şartları

We Google